Hier vind je ons aanbod van Eerste Hulp-cursussen, -workshops en -tests:

 • EHBO Theorie Eerste Hulp Verlener
 • EHBO Theorie Eerste Hulp aan Kinderen
 • EHBO Test Eerste Hulp Verlener
 • EHBO Test Eerste Hulp aan Kinderen
 • EHBO Reanimatie en AED
 • EHBO Gevorderde Eerste Hulp
 • EHBO Drank- en Drugsincidenten
 • EHBO Workshop Alcohol & Drugs
 • EHBO Workshop Eerste Hulp & Terreur
 • EHBO Workshop Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen
 • EHBO Workshop Eerste Hulp bij Verkeersongevallen & IM
 • EHBO Eerste Hulp bij Wandelletsel
 • EHBO Eerste Hulp bij Sportongevallen

Kijk hier voor al onze geplande cursussen

Eerste Hulp cursussen & Workshops

EHBO Theorie Eerste Hulp Verlener

Jij bent de eerste die te hulp schiet als je buurvrouw met een te zware tas sjouwt. En ook als je collega een beker koffie over zijn toetsenbord omstoot, bied je je hulp aan.

Maar ben jij ook de eerste hulp als er iemand in je buurt flauwvalt of struikelt en een lelijke wond aan zijn been heeft? Met dat soort eerste hulp kun je ook helpen als er acuut iets met iemand gebeurt.

Dit en nog veel meer leer je tijdens onze EHBO Theoriecursus Eerste Hulp Verlener

EHBO Theorie Eerste Hulp aan Kinderen

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen om extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. 

Met een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen weet je hoe je eerste hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en bij plaatselijke letsels die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. 

Ook krijg je inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (van 0 tot 1 jaar) en kinderen (1 jaar tot puberteit) bedreigen en de manier waarop deze kunnen worden bestreden of voorkomen.

EHBO Test Eerste Hulp Verlener

Test hier je EHBO-kennis, check of je alles nog weet en bereid je zo voor op de praktijklessen of het examen.

EHBO Test Eerste Hulp aan Kinderen

Test hier je kennis op het gebied van EHBO aan kinderen, check of je alles nog weet en bereid je zo voor op de praktijklessen of het examen.

EHBO Reanimatie en AED

Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leer je hoe je iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je tijdens deze cursus leert, kun je de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

De instructeur leert je een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je wordt geconfronteerd met een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen, borstcompressie (hartmassage) te geven en een AED te gebruiken. 

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Hiermee geef je het slachtoffer een nog grotere kans te overleven. 

EHBO Gevorderde Eerste Hulp

Met het behalen van het diploma Eerste Hulp houdt het voor veel eerstehulpverleners en bedrijfshulpverleners niet op.

Ze willen zich verder verdiepen in allerlei onderwerpen waarmee zij in de praktijk te maken hebben. Dat kan evenementenhulpverlening zijn, maar ook specifieke bedrijfsomgevingen waarbij een verhoogd risico op incidenten aanwezig is.

.

EHBO Drank- en Drugsincidenten

Acute zorg bij drank- en drugs incidenten

In toenemende mate krijgt de eerstehulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op allerlei evenementen, maar ook steeds vaker tijdens het uitgaan of in zijn directe omgeving. 

Alcohol- en drugsgebruik kan problematische vormen aannemen en leiden tot ernstige verstoringen in de gezondheid van het slachtoffer.

In het nieuws is steeds vaker aandacht voor alcoholgebruik op jongere leeftijd en nieuwe gewoonten zoals 'binge drinking' of 'comazuipen'. Maar ook komen er steeds nieuwe drugs op de markt. Met name op jonge leeftijd kunnen de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik voor de ontwikkeling van de jongvolwassenen ernstig zijn.

EHBO Workshop Alcohol & Drugs

Tijdens deze workshop komen de effecten en gevaren van verschillende alcoholische dranken en drugs aan bod. Tevens worden de meest voorkomende gezondheidsverstoringen als gevolg van drank- en drugsgebruik behandeld en hoe daarmee om te gaan.

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de gevolgen van overmatig gebruik van alcohol en drugs, en welke eerste hulp je daarbij kunt verlenen. Ook zeer geschikt voor jongeren, zodat zij weten wat de gevaren zijn van misbruik van alcohol en drugs.

Deze workshop geven wij ook op locatie en bij je thuis, bij uw vereniging, in uw bedrijf, etc.

EHBO Workshop Eerste Hulp & Terreur

Een ontploffing ... je kijkt om je heen en ziet overal slachtoffers. Wat doe je?

Helaas kunnen we er niet meer omheen. Ook hier kan het gebeuren en wat dan ...?

Tijdens deze workshop leer je inzicht te krijgen in wat terreur nu eigenlijk is, welke letsels er kunnen ontstaan en welke geïmproviseerde hulp we dan kunnen toepassen.

Deze workshop geven wij ook op locatie en bij je thuis, bij uw vereniging, in uw bedrijf, etc.

EHBO Workshop Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen

Dit is een kennismakingsworkshop voor iedereen die met jonge kinderen in aanraking komt. Oefenen doe je met de andere ouders, je partner, vriend of vriendin. Bij de workshop worden de zeven meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen behandeld: 

 • Bewusteloosheid
 • Verslikking
 • Huidwond
 • Verstuiking
 • Brandwonden
 • Hersenschudding
 • Vergiftiging

Deze workshop geven wij ook op locatie en bij je thuis, bij uw vereniging, in uw bedrijf, etc.

EHBO Workshop Eerste Hulp bij Verkeersongevallen & IM

Je hoeft de (auto)radio maar aan te zetten en je hoort hoeveel files er weer staan op de Nederlandse snelwegen. Veel van deze files ontstaan door ongevallen of vervolgongevallen.

Wat doe je bij ongevallen op de autosnelweg?

Tijdens deze workshop leer je alles over geavanceerde eerste hulp bij een verkeersongeval. Tevens krijg je volop informatie omtrent Incident Management (IM).

EHBO Eerste Hulp bij Wandelletsel

Een wandeltocht of -mars is een grote belasting voor de voeten. Schuif-, druk- en wrijfkrachten zorgen ervoor dat huidlagen ten opzichte van elkaar gaan bewegen. Hierdoor kunnen blaren en ontvellingen ontstaan. Verder zijn (o.a.) huidconditie, leeftijd, vochthuishouding, schoeisel, onderliggende ziekten en het weer van invloed op de kans om blaren te ontwikkelen.

Tijdens de cursus leer je alles over EHBO bij wandelletsel. Je leert bijvoorbeeld welke verband- en hulpmiddelen bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt. Er zal veel nadruk liggen op de praktijk.

EHBO Eerste Hulp bij Sportongevallen

Sporten is op zich een gezonde activiteit. Toch krijgt een aantal sporters onvermijdelijk met sportletsel te maken.

De eerstehulpverlener heeft een belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters tijdens het sporten kunnen oplopen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden.